SnippetMaster Support Forums
Return to main website
 
February 23, 2018, 09:56:38 PM
* Show unread posts since last visit.
* Show new replies to your posts.
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
February 23, 2018, 09:56:38 PM

Login with username, password and session length
Search:  
Advanced search
* Home Help Search Login Register
SnippetMaster Support Forums  |  General  |  General Discussion & Support  |  Topic: Newbie-WYSIWYG « previous next »
Pages: [1] 2 Print
Author Topic: Newbie-WYSIWYG  (Read 18113 times)
harringg

Posts: 16


[-] Newbie-WYSIWYG
« on: February 13, 2008, 07:17:58 AM »

I've just installed the Lite version and last night while editing, all was fine.  I had the WYSIWYG editor.  Now when I login, I get just text on my SnippetMaster page, and when I click on the index.html under Whole files, it gives me an option to toggle, but nothing happens.  Zend install on my server.

Thanks,
harringg

Edit:  Something else must be going on.  When I do have just the code view and I make a change and Save (I'm logged in as administrator), it goes back to ask me to select a page.

Edit: the page is a basic html page, <html><body>relevant snippet code goes here</body></html>

* SnippetMasterLITE.png (25.16 KB, 150x35 - viewed 439 times.)
« Last Edit: February 13, 2008, 07:36:13 AM by harringg » Report to moderator   Logged
thor0128

Posts: 12


WWW
[-] Re: Newbie-WYSIWYG
« Reply #1 on: February 13, 2008, 03:19:35 PM »

I am having some issues with the WYSIWYG (I have a Pro version), trying to put in a link to a page (external web link). I highlight the text in the tool click on the link icon, input the address but the popup does not work the way the documentation says. Basically I can setup and link on highlighted test and have it work...

any help would be great!  Surprised Shocked
Report to moderator   Logged

it is what it is I am still learning
Glenn Thomas
Kirkland WA
admin
Forum Administrator
*
Posts: 3169

SnippetMaster Author


WWW
[-] Re: Newbie-WYSIWYG
« Reply #2 on: February 13, 2008, 03:34:28 PM »

Hi guys,

From what I can see, each of these issues is something I'll need to login to your Snippetmaster instllation to test out and get more info.  Can you send me an email with a link to this thread, and then exact "step by step" instructions to recreate the problem?  This way, I can quickly login, confirm the issue, and then start trying to figure out what is the cause and the fix.  Smile  (henri@snippetmaster.com)

Thanks!
Report to moderator   Logged
thor0128

Posts: 12


WWW
[-] Re: Newbie-WYSIWYG
« Reply #3 on: February 13, 2008, 03:44:10 PM »

you have got mail...

* link 1.jpg (33.83 KB, 150x141 - viewed 456 times.)
* link1 errors.jpg (41.86 KB, 150x141 - viewed 473 times.)
Report to moderator   Logged

it is what it is I am still learning
Glenn Thomas
Kirkland WA
admin
Forum Administrator
*
Posts: 3169

SnippetMaster Author


WWW
[-] Re: Newbie-WYSIWYG
« Reply #4 on: February 13, 2008, 03:46:57 PM »

Hello,

The javascript errors you are seeing should definately not be there.  Does this work for you when you try the demo here:

http://www.snippetmaster.com/demo/

If the demo works for you, then I think the problem is with your installation.  Maybe a configuration issue or missing/corrupted file or something.  If the demo does not work for you, then it might be your browser?  (Try it with firefox, and see?)

Let me know.
Report to moderator   Logged
admin
Forum Administrator
*
Posts: 3169

SnippetMaster Author


WWW
[-] Re: Newbie-WYSIWYG
« Reply #5 on: February 13, 2008, 03:48:04 PM »

Also... there might be an issue with "gzip" on your server.  Can you try disabling that option in Snippetmaster and see if that changes anything?

1. Login as admin user.
2. Click the "admin" link.
3. Choose the "general" tab.
4. Find the "enable gzip compression" option, and disable it.

Report to moderator   Logged
thor0128

Posts: 12


WWW
[-] Re: Newbie-WYSIWYG
« Reply #6 on: February 13, 2008, 03:57:29 PM »

nope it does not work on the demo page either.. tried both Safari and FireFox, same errors as on my site...
Report to moderator   Logged

it is what it is I am still learning
Glenn Thomas
Kirkland WA
admin
Forum Administrator
*
Posts: 3169

SnippetMaster Author


WWW
[-] Re: Newbie-WYSIWYG
« Reply #7 on: February 13, 2008, 03:59:15 PM »

That's very interesting.  It works fine for me, with both firefox and IE.  (Safari is hit and miss...)

OK.. can you try disabling the gzip compression feature for your site and see if that does the trick?

Report to moderator   Logged
thor0128

Posts: 12


WWW
[-] Re: Newbie-WYSIWYG
« Reply #8 on: February 13, 2008, 04:00:22 PM »

don't see the gzip option either.
Report to moderator   Logged

it is what it is I am still learning
Glenn Thomas
Kirkland WA
admin
Forum Administrator
*
Posts: 3169

SnippetMaster Author


WWW
[-] Re: Newbie-WYSIWYG
« Reply #9 on: February 13, 2008, 04:05:16 PM »

don't see the gzip option either.

It is the option in the General tab called, "Enable Editor Compression".

1. Login as admin user.
2. Click the "admin" link.
3. Choose the "general" tab.
4. Find the "Enable Editor Compression" option, and disable it.
Report to moderator   Logged
thor0128

Posts: 12


WWW
[-] Re: Newbie-WYSIWYG
« Reply #10 on: February 13, 2008, 04:08:51 PM »

I don't see the gzip on the demo page either.

Duh found it an set it to no!
Report to moderator   Logged

it is what it is I am still learning
Glenn Thomas
Kirkland WA
admin
Forum Administrator
*
Posts: 3169

SnippetMaster Author


WWW
[-] Re: Newbie-WYSIWYG
« Reply #11 on: February 13, 2008, 04:10:05 PM »

I don't see the gzip on the demo page either.

It's definately there. 

It is the option in the General tab called, "Enable Editor Compression".

1. Login as admin user.
2. Click the "admin" link.
3. Choose the "general" tab.
4. Find the "Enable Editor Compression" option, and disable it.

Report to moderator   Logged
thor0128

Posts: 12


WWW
[-] Re: Newbie-WYSIWYG
« Reply #12 on: February 13, 2008, 04:19:20 PM »

okay that compression issue seem to be the problem. I have noticed another bug, when I insert and picture it wipes out my links.... I am learning. Okay user cockpit error...
« Last Edit: February 13, 2008, 04:22:08 PM by thor0128 » Report to moderator   Logged

it is what it is I am still learning
Glenn Thomas
Kirkland WA
admin
Forum Administrator
*
Posts: 3169

SnippetMaster Author


WWW
[-] Re: Newbie-WYSIWYG
« Reply #13 on: February 13, 2008, 04:22:02 PM »

It should not be kiilling your links. Can you give me exact instructions to recreate the problem? 
Report to moderator   Logged
thor0128

Posts: 12


WWW
[-] Re: Newbie-WYSIWYG
« Reply #14 on: February 13, 2008, 04:28:11 PM »

it was operator error, I put the photo right on top of the text duh  Laughing
Report to moderator   Logged

it is what it is I am still learning
Glenn Thomas
Kirkland WA
harringg

Posts: 16


[-] Re: Newbie-WYSIWYG
« Reply #15 on: February 13, 2008, 04:30:52 PM »

I don't see the gzip on the demo page either.

It's definately there. 

It is the option in the General tab called, "Enable Editor Compression".

1. Login as admin user.
2. Click the "admin" link.
3. Choose the "general" tab.
4. Find the "Enable Editor Compression" option, and disable it.



I turned that off and don't see any improvements.  Yes, WYSIWYG is enabled in General too.  One odd thing I'm seeing is Javascript is not responding on that site.  I've got FF with NoScript and it's enabled (always allow).  When I mouse over the ? icons nothing pops up.  Not sure what changed between yesterday and today.  Other sites Javascript "works".

Edit:  Your demo page works in FF 2.0.0.12, NoScript is v1.3.2, my site doesn't.  In Safari, my page works as expected.

Mac OS 10.4.11
« Last Edit: February 13, 2008, 04:34:13 PM by harringg » Report to moderator   Logged
admin
Forum Administrator
*
Posts: 3169

SnippetMaster Author


WWW
[-] Re: Newbie-WYSIWYG
« Reply #16 on: February 13, 2008, 04:37:15 PM »

OK, can you send me an email with exact instructions to recreate the problem?  henri@snippetmaster.com

(ie: Link to this thread, snippetmaster un/pw, and specific "how to" steps to recreate the problem.)

Actually, before you do that.. can you navigate into the /snippetmaster/ folder on your installation and try to load one of the example files for editing?  See if that works.  Maybe it is something on your page code that is causing the problem?  The example files are known working order, so if they don't work, then the problem is elsewhere.

Thanks.
Report to moderator   Logged
harringg

Posts: 16


[-] Re: Newbie-WYSIWYG
« Reply #17 on: February 13, 2008, 04:43:00 PM »

OK, can you send me an email with exact instructions to recreate the problem?  henri@snippetmaster.com

(ie: Link to this thread, snippetmaster un/pw, and specific "how to" steps to recreate the problem.)

Actually, before you do that.. can you navigate into the /snippetmaster/ folder on your installation and try to load one of the example files for editing?  See if that works.  Maybe it is something on your page code that is causing the problem?  The example files are known working order, so if they don't work, then the problem is elsewhere.

Thanks.

No WYSIWYG on those pages.  I did send you an email earlier, from elists@gh......
Report to moderator   Logged
admin
Forum Administrator
*
Posts: 3169

SnippetMaster Author


WWW
[-] Re: Newbie-WYSIWYG
« Reply #18 on: February 13, 2008, 04:47:05 PM »

Ah.. I see your email here now.  Sorry about that.  (I get about 400 emails a day...)

OK, I'll take a look and work with you via email to figure this out.  Smile
Report to moderator   Logged
thor0128

Posts: 12


WWW
[-] Re: Newbie-WYSIWYG
« Reply #19 on: February 13, 2008, 06:20:43 PM »

okay stump the dummy, It seems that FF 2.0.12 does not allow copy and paste via TinyMCE.. via my mac any ideas?
 Shocked  Sad
Report to moderator   Logged

it is what it is I am still learning
Glenn Thomas
Kirkland WA
Pages: [1] 2 Print 
SnippetMaster Support Forums  |  General  |  General Discussion & Support  |  Topic: Newbie-WYSIWYG « previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!